Clear

Brussel (17 november - 2 december, 2007)

Jonctions / Verbindingen 10: Sporen in het elektr(on)ische veld

fr | en

Zaterdag 24/11 tot Zondag 2/12

Videotheek

De GeuzenBettina Knaup
Mobiele Installatie

Performer Isabelle Bats, de draagster van de videotheek, presenteert u een selectie van films die gerelateerd zijn aan de thema’s die in VJ10 aan bod komen. De videotheek is een levend geheugen; de schijven en spelers zijn als ’embedded’ media ondergebracht in een jurk ontworpen door kunstenaarscollectief De Geuzen. Isabelle belichaamt een toegankelijke interface tussen u (het publiek) en de video’s. De mens als interface staat een wederzijdse relatie toe: Zoals het bekijken van de films uw ervaring van andere programmaonderdelen zullen beïnvloeden, verandert de situatie in La Bellone waaronder u de films bekijkt op haar beurt de interpretatie van de film- en videowerken. Zo onstaat een fysieke wisselwerking tussen bestaande inhoud, context, ervaring en levende interpretatie.

Het tijdelijke VJ10 video-archief bevat een keuze uit performances, dansregistraties, videokunst en (documentaire) film en reflecteert op de complexe relatie tussen lichamen en machines. We verzamelden historisch- en hedendaags materiaal waarin gebaren en bewegingen richting geven, testen, verstoren en subverteren en die zich bevinden in de eindeloze feedback-verbinding tussen technologie, gereedschap, data en lichamen.

Met o.a.: Ximena Cuevas, Ursula Biemann, Miranda July, Martha Rosler, Anke Schäfer, Jeanne van Heeswijk & Marten Winters ...

11:00 – 22:00 weekend
14:00 – 18:00 weekdagen
Gesloten op maandag